Hoofdmenu
Home
Links
Musea
Software
Foto's zoeken
Foto's uploaden
Galleries
Ongeval Gouda
RailZ Miniworld
Eurospoor 2007
SVM
Miniatur Wunderland
Rijswijk 2006
Eurospoor 2005
JociSoft baan
Thema's
Brug
Grachtkade
Leiden
Pakhuis
JociSoft Treinbesturing 1.0 PDF Afdrukken E-mailadres
JociSoft is een treinbesturingsprogramma. Het programma dient om via een Märklin Digital Interface, aangesloten op een seriële poort, de treinen, seinen, wissels en andere elektrische componenten aan te sturen.

Voordelen van het gebruik van dit programma:

  • Het is een volwassen freeware product, voorzien van help voor elk scherm
  • Het programma maakt geen gebruik van de registry o.i.d. dus is gemakkelijk te installeren en te verwijderen. Dit laatste kan in één keer door verwijdering van de folder (bv. c:\Program Files\JociSoft\JociSoft)
  • Voor de aansturing van uw Marklin Digital baan is slechts één control unit en één interface unit noodzakelijk. Het programma maakt verdere keyboards, memoryunits en control units overbodig. Dit kan u veel geld besparen.
  • Het kan worden gebruikt om allerlei trein- en stationsgeluiden op de achtergrond af te spelen en een stationsklok te laten zien. Dit kan los van de aansturing worden gebruikt. Hierdoor ontstaat een meer realistische treinomgeving tijdens het uitvoeren van uw hobby.

download programma (ca. 700 KB)

ImageImage
Image

In het programma kunnen eenvoudig extra Control units, Keyboards en Memories aangemaakt worden, voor de klassieke Märklin aansturing.

 

Via het eigen JociSoft dashboard is een voudig de actuele en gewenste treinsnelheid af te lezen, evenals de status van de verschillende treinfuncties.

Image
Image

Voor uw modeltreinen kunt u de gewenste eigenschappen specificeren en opslaan in de database. Denk hierbij aan optrek- en afrem-karakteristieken, topsnelheid en extra treinfuncties.

Optrek- en afrem-karakteristieken zijn eenvoudig te definiëren en bij alle treinen te gebruiken. Hiermee rijden uw treinen op realistische wijze.

Image
Image

Een nog meer realistische treinomgeving ontstaat door een dag en nachtritme op uw baan te simuleren door bijvoorbeeld verlichting in huizen en lantaarnpalen, geluiden via uw PC speaker en rokende fabrieksschoorstenen vanuit het programma aan te sturen.

Image
Allerlei trein- en stationsgeluiden kunnen op de achtergrond af worden gespeeld. Dit kan los van de aansturing worden gebruikt. Hierdoor ontstaat een meer realistische treinomgeving.
 
© 2016 JociSoft - Digitale Modelbaan Software
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Nieuw op onze site
Zoeken